Translate

Kuršių kraštas

2020 m. liepa




Viena gražiausių Šilutės krašto vietų – Rusnė, Atmatos ir Skirvytės upių atskirta sala, išraižyta upelių ir upeliukų.  Nemuno deltos regioninis parkas nuo seno vadinamas vandenų rojumi, kur beveik kiekvieną pavasarį  potvyniai užlieja pievas. Keliaudami toliau, kitame Atmatos upės krante pasieksite senąjį žvejų kaimelį Mingę (Miniją), kur kaimelio gyventojai vienas pas kitą į svečius plaukia valtimis.



 



 
 
 
 
 

 


Vandens kėlimo stotyje galima susipažinti su polderių veikla Nemuno deltos parke.
 
 
Šilutės H.Šojaus dvaro eksponatas

Šilutės H.Šojaus dvaro eksponatas

Šilutės H.Šojaus dvaro eksponatas
  
 

 


 



 Šilutės miesto puošmena - Evangelikų liuteronų bažnyčia, kurios vidų puošia unikali freska, vaizduojanti šimtus šiam kraštui nusipelniusių žmonių.






 Kelionė Aukštumalos aukštapelkės taku suteiks retą ir įdomią galimybę susipažinti su paslaptinguoju pelkių pasauliu: originaliu kraštovaizdžiu, pelkių augmenija ir gyvūnais. Kelionė šiuo taku pakeis daugumos nuostatą, kad pelkė – tai tik žliugsintis purvynas su bedugniais ir klastingais akivarais, padės suprasti, kad tai ir svarbi ekosistemos dalis – vienas iš nedaugelio dar likusių prieglobsčių itin retiems pelkių augalams ir gyvūnams. Kalbant apie Aukštumalos aukštapelkės pažintinį taką, įdomu tai, kad jis vingiuoja buvusios kūlgrindos vietoje, kuriuo per pelkę dar 18 amžiuje keliavo žmonės, gyvenę skirtingose pelkės pusėse įsikūrusiuose kaimuose.




Ventės ragas – išties magiška vieta. Užlipus į Ventės rago švyturio apžvalgos aikštelę atsivėrę vandenų platybių vaizdas. 







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą